نویسنده:
بازدید: 1807 بازدید

لایه باز یا PSD چیست ؟ 1

PSD چیست ؟

PSD (Photoshop Adobe) یک قالب فایل تصویری است که مختص برنامه محبوب Photoshop Adobe است. این یک قالب عمومی برای ویرایش تصویر در فتوشاپ است که از چندین لایه تصویر و گزینه های مختلف تصویربرداری پشتیبانی می کند. از پرونده های PSD معمولاً برای داده های گرافیکی با کیفیت بالا استفاده می شود. یک فایل PSD قادر به نگهداری 30000 پیکسل در ارتفاع و عرض است و اندازه پرونده می تواند تا 2 گیگابایت باشد. طراحان گرافیک ، ناشران ، تولیدکنندگان و بسیاری از متخصصان دیگر از پرونده های PSD برای نهایی کردن الگوها ، ارسال برای چاپ ، گرافیک و غیره استفاده می کنند CorelDRAW یکی دیگر از برنامه عالی برای مدیریت پرونده های PSD است. این نوع فایل در میان طراحان به لایه باز معروف می باشد و هر جا از نام لایه باز استفاده شد بدانید که منظور psd  است .

 

Psd را چطور باز کنیم ؟

پرونده های PSD معمولاً با Adobe Photoshop باز و ویرایش می شوند ، اما میتوان در برخی نرم افزارها  مانند Corel’s PaintShop Pro  و GIMP آنها را باز و تا حدی ویرایش کرد. با این حال ، برنامه هایی غیر از فتوشاپ قادر به ویرایش کامل و یا حتی خواندن لایه های پیچیده مورد استفاده در بسیاری از پرونده های PSD نخواهند بود. سایر ویژگی های پیشرفته موجود در طرح PSD  نیز ممکن است به درستی شناخته نشوند. توصیه می کنیم که از ابتدا با فتوشاپ کار کنید تا اطمینان حاصل شود که طراحان و توسعه دهندگانی که ممکن است درگیر پروژه شما باشند ، بدون مشکل با فایل های طراحی شده شما کار کنند . اگر شما علاقه مند به یک برنامه رایگان هستید که به راحتی فایل های PSD را به صورت تصاویر مسطح (بدون لایه) مشاهده کنید ، QuickTime  اپل که شامل Picture Viewer است این کار را انجام می دهد ، اما نمی توانید از این برنامه برای ویرایش یک فایل PSD استفاده کنید. این نرم افزار فقط برای مشاهده فایل های PSD به عنوان تصویر است.

اطلاعات فنی فرمت psd

فایل PSD از همه حالت های تصویر Bitmap ، Grayscale ، Duotone ، Indexed Color ، RGB ، CMYK ، Lab  و Multichannel پشتیبانی می کند ، که دلیل آن نیز کاربرد گسترده آن است. این برنامه همچنین از مسیرهای قطع ، کانال ها ، اطلاعات شفافیت و لایه های چند سطحی پشتیبانی می کند در حالی که سایر قالب ها فقط تصاویر “مسطح” را ارائه می دهند.  فایل PSD  طرحی را به عنوان تصاویر لایه ای حفظ می کند که برای ویرایش در آینده (و ویرایش مجدد) قسمت های مختلف یک طرح بسیار مفید است. روی هر لایه می توان به صورت جداگانه کار کرد ، بدون اینکه بر بقیه عناصر موجود در یک طرح تأثیر بگذارد. همچنین می توانید از ویژگی بنام Layer comps  برای ارائه تغییرات در همان طرح استفاده کنید. فتوشاپ می تواند فایل های PSD را به فرمت های دیگر مانند PNG و JPG و غیره تبدیل کند  بنابراین می توانید طرحی را برای کاربردهای مختلف مانند گرافیک وب ، طراحی بنر ، پوستر و … ویرایش کنید. همچنین جالب است بدانید که پرونده های Photoshop گاهی اوقات پسوند PSPS دارند که مخفف “Photoshop Big” است. به گفته شرکت ادوبی ،The Large Document Format (PSB)  از اسناد تا 300000 پیکسل در هر بعد پشتیبانی می کند. همه ویژگی های فتوشاپ مانند لایه ها ، افکت ها و فیلترها در این فرمت پشتیبانی می شوند. می توانید تصاویر با دامنه دینامیکی بالا ، 32 بیت در هر کانال را به عنوان فایل PSB ذخیره کنید. در حال حاضر ، اگر سندی را با فرمت PSB ذخیره کنید ، فقط در Photoshop CS یا نسخه های بعدی باز می شود.

لایه باز یا PSD چیست ؟ 3

اگر می خواهید بیشتر به جنبه های فنی نوع فایل PSD آشنا شوید پس در ادامه با فایل گپ همراه باشید

ذخیره اطلاعات در PSD

اطلاعات ذخیره شده در فایل PSD به پنج قسمت عمده تقسیم شده است:

  1. File Header – شامل ویژگی های اساسی تصویر مانند نسخه ، تعداد کانال های موجود در تصویر ، تعداد بیت در هر کانال ، ارتفاع و عرض پیکسل تصویر و حالت رنگی فایل (بیت مپ ، مقیاس خاکستری ، RGB ، CMYK ، چند کاناله ، نمایه سازی شده ، دوبیتی و آزمایشگاهی).
  2. COLOR MODE DATA – طول داده رنگ را مشخص می کند ، که روی 0 تنظیم می شود مگر اینکه حالت رنگ نمایه یا  duotone  باشد همانطور که در سربرگ پرونده مشخص شده است. در این صورت ، داده های رنگی برای رنگ بندی شده و تصاویر duotone نیز در این بخش ذخیره می شود.
  3. Image Resources – منابع تصویر را مشخص می کند ، این بخش مجموعه ای از بلوک ها است که هر کدام دارای شناسه منبع هستند که نوع داده های ذخیره شده در بلوک را نشان می دهد. این بلوک ها برای ذخیره داده های غیر پیکسلی مرتبط با تصویر مانند مسیرهای ابزار قلم یا مداد استفاده می شوند.
  4. Layer and Mask Information – شامل اطلاعات مربوط به لایه ها و ماسک ها است که شامل تعداد لایه ها ، کانال های موجود در لایه ها ، دامنه های ترکیب ، کلیدهای لایه تنظیم ، لایه های جلوه ها و پارامترهای ماسک است.
  5. IMAGE DATA – شامل داده های واقعی تصویر و روش فشرده سازی داده ها و داده های پیکسل تصویر است.