نویسنده:
بازدید: 542 بازدید

7 راه افزایش طول عمر باتری در ویندوز 11

اگر لپ‌تاپ خود را به ویندوز ۱۱ ارتقا داده‌اید یا لپ‌تاپ جدیدی خریده‌اید که ویندوز ۱۱ به‌صورت پیش‌فرض روی آن نصب شده است، درهرصورت مایکروسافت نوید شارژدهی طولانی‌تر باتری را در ویندوز ۱۱ به شما داده است. باوجوداین‌، امری طبیعی است که نسخه‌های جدیدتر هر سیستم‌عاملی در ابتدای مسیرشان نقص‌ها و مشکلاتی داشته باشند؛ از‌این‌رو، احتمال دارد به‌علت باگ‌های پشت‌پرده‌‌، مصرف منابع سیستم افزایش پیدا کند و درنتیجه باعث افزایش مصرف باتری شود.

ویندوز ۱۱ نیز از این موضوع مستثنی نیست؛ با‌این‌حال، چند راه حل وجود دارد که قادر است در کاهش مصرف باتری لپ‌تاپ مؤثر واقع شود. بعضی از این راه حل‌ها روش‌های جدیدی هستند که درخصوص ویندوز ۱۱ به‌ آن‌ها اشاره شده است و بعضی دیگر همان روش‌های سنتی قبلی را دنبال می‌کنند که در ویندوز ۱۰ و ویندوز‌های قدیمی‌تر کاربرد داشتند‌. در این مطلب، ترفندهایی برای افزایش طول عمر باتری در ویندوز 11 را بیان می‌کنیم.

۱. لپ‌تاپ خود را به‌روز نگه دارید

اهمیت به‌روز نگه‌داشتن سیستم‌عامل انکارنشدنی است؛ مخصوصا وقتی که از سیستم‌عامل نوپای ویندوز ۱۱ صحبت می‌شود. به‌روز‌رسانی‌ها حفره‌های امنیتی را برطرف می‌کنند، عملکرد و کارایی سیستم‌عامل را افزایش می‌دهند، امکانات و ویژگی‌های جدیدی به سیستم‌عامل می‌افزایند و درباره‌ی این مطلب، مصرف انرژی را کاهش می‌دهند و به عملکرد کارآمدتر سیستم کمک می‌کنند.

از قسمت تنظیمات ویندوز ۱۱ روی Windows Update کلیک نمایید تا درصورت موجودبودن به‌روزرسانی آن را نصب نمایید. ویندوز به‌صورت پیش‌فرض باید به‌روزرسانی‌های مهم را به‌طور اتوماتیک نصب کند؛ اما می‌توانید با کلیک روی Advanced options، عملکرد آن را در دریافت و نصب خودکار بروزرسانی‌ها مدیریت و برای نصب بروزرسانی‌ها زمان مشخصی معین نمایید.

۲. از قابلیت صرفه‌جویی در مصرف باتری استفاده نمایید

ویندوز ۱۱ از حالت صرفه‌جویی انرژی پیشرفته‌تری بهره می‌برد و شما می‌توانید در تنظیمات و از مسیر System > Power & battery آن را بیابید. در این قسمت، می‌توانید وضعیت و آمار باتری لپ‌تاپ را مشاهده و مورد بررسی قرار دهید که مصرف انرژی در ساعات گوناگون چگونه بوده است و چه برنامه‌هایی بیشترین انرژی را مصرف کرده‌اند.

تنظیمات مصرف انرژی در ویندوز ۱۱

در این قسمت، می‌توانید حالت ذخیره‌ی نیرو را به‌صورت دستی یا خودکار بعد از رسیدن شارژ باتری به ۲۰ یا ۱۰ درصد از ظرفیت آن فعال نمایید. برای انجام این کار، روی Battery saver کلیک و گزینه‌ی موردنظر را انتخاب نمایید. در ضمن، می‌توانید حالت ذخیره‌ی نیرو را با کلیک روی آیکون باتری در نوار وظیفه و انتخاب دکمه‌ی Battery saver در پنل تظیمات سریع فعال نمایید.

با فعال‌شدن این حالت، ویندوز دوره‌ی زمانی همگام‌سازی موارد متفاوتی چون ایمیل‌ها و تقویم را افزایش و فعالیت برنامه‌های پس‌زمینه و اپلیکیشن‌های استفاده‌نشده را کاهش می‌دهد.

۳. مصرف انرژی نمایشگر را کاهش دهید

نمایشگر لپ‌تاپ بخش عمده‌ای از مصرف باتری را ازآنِ خود می‌کند. روش‌های مختلفی برای کاهش مصرف انرژی نمایشگر وجود دارد که یکی از آن‌ها کاهش روشنایی صفحه‌نمایش است. برای انجام این کار، از بخش تنظیمات در ویندوز ۱۱ به مسیر System > Display بروید و از قسمت Brightness درجه‌ی روشنایی را کم نمایید. البته فعال‌کردن حالت ذخیره‌ی نیرو در قسمت قبل به‌طور اتوماتیک روشنایی صفحه‌نمایش را نیز کم می‌کند.

یکی دیگر از راههای کاهش مصرف انرژی نمایشگر، خاموش‌شدن خودکار صفحه‌نمایش در زمانی است که از لپ‌تاپ استفاده نمی‌نمایید. به‌طور پیش‌فرض این تنظیمات در ویندوز فعال است و عموما پس از چند دقیقه بیکار‌ماندن سیستم، نمایشگر خاموش می‌شود؛ اما ممکن است لازم باشد در زمان کمتری پس‌ از اینکه از کار با سیستم دست برداشتید، نمایشگر خاموش شود.

برای تنظیم زمان خاموش‌شدن نمایشگر، به مسیر System > Power & battery بروید و از بخش Screen and sleep این زمان را در دو حالت اتصال لپ‌تاپ به برق یا هنگام استفاده از باتری تغییر دهید.

۴. محیط ویندوز ۱۱ را تیره نمایید

درباره‌ی تأثیر تاریک‌کردن محیط سیستم‌عامل یا به کار گیری حالت تیره و به کار گیری تصاویر زمینه‌ی تیره، اختلاف‌نظرهایی بین صاحب‌نظران وجود دارد. بااین‌حال، مایکروسافت به کار گیری تم تاریک را به‌عنوان یکی از ترفند‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی برشمرده است؛ به‌همین‌دلیل، در این مقاله آن‌ را جزو روش‌های کاهش مصرف انرژی عنوان کرده‌ایم. درضمن، ایده‌ی اصلی این عمل کاهش مصرف انرژی صفحه‌نمایش با بهره‌گیری از رنگ‌های تیره‌تر و متمایل به مشکی به‌جای به کار گیری رنگ‌های روشن و متمایل به سفید است.

تنظیمات تم و شخصی سازی ویندوز ۱۱

از بخش Personalization در تنظیمات می‌توانید تنظیمات ظاهری بخش‌های گوناگون ویندوز را تغییر دهید:

  • تصاویر زمینه: برای انتخاب تصاویر زمینه‌ی تیره‌تر، روی Background کلیک و تصویر زمینه‌ی دلخواه خود را انتخاب نمایید.
  • تم رنگی: برای تغییر زمینه‌ی پنجره‌ها و نوار وظیفه و منو استارت به رنگ تیره، روی Colors کلیک و از بخش Choose your mode، حالت Dark را انتخاب نمایید.
  • تم کلی: برای تغییر تم کلی ویندوز به حالت تیره که تصاویر زمینه و رنگ‌ها و حتی صداهای سیستم را دربر می‌گیرد، روی Themes کلیک و تم‌های دارای ظاهر و رنگ تیره را انتخاب نمایید. در ضمن، تم‌های پیش‌فرض ویندوز در بالای بخش Personalization دردسترس هستند.

۵. مصرف انرژی ویندوز ۱۱ را زیرنظر بگیرید

یکی از قابلیت‌های ویندوز، امکان کاهش توان پردازشی و محدودکردن پروسه‌ها و عملکرد کلی لپ‌تاپ به‌منظور کاهش مصرف باتری است. برای انجام این کار، می‌توانید با مراجعه به مسیر System > Power & battery و انتخاب گزینه‌ی Power mode، حالت مصرف انرژی را به Best power efficiency تغییر دهید. در ضمن، توازن میان مصرف باتری و توان عملکردی لپ‌تاپ به‌وسیله‌ی سایر گزینه‌های موجود در این قسمت قابل‌تنظیم است.

تا اینجا، درباره‌ی کاهش مصرف انرژی نمایشگر ترفندهایی را بیان کردیم. شما می‌توانید راه حل مشابهی را برای به‌خواب‌رفتن خودکار لپ‌تاپ خود در مواقع بیکار‌ماندن و استفاده‌نکردن از آن در پیش بگیرید. بدین‌منظور به مسیر System > Power & battery و قسمت Screen and sleep بروید و مدت‌ زمانی که طول می‌کشد تا سیستم از زمان بی‌استفاده‌ماندن به حالت خواب برود، در دو وضعیت اتصال به برق یا استفاده از باتری کاهش دهید.

۶. سایر راهکارها

درباره‌ی به‌روز نگه‌داشتن ویندوز برای دریافت به‌روزرسانی‌های رفع باگ و مشکلات عملکردی ویندوز ۱۱ صحبت شد. چنین تدبیری را باید درقبال سایر برنامه‌های نصب‌شده در ویندوز نیز اتخاذ کرد. به‌روزرسانی و به کار گیری آخرین نسخه‌ی نرم‌افزارها حایز اهمیت است؛ چراکه سازندگان با انتشار نسخه‌های جدید برای حل مشکلات و ایجاد پایداری بیشتر در برنامه‌ها تلاش می‌کنند. درضمن، ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدیدتری به برنامه‌ها و ابزارهای خود می‌افزایند و به‌مرور‌زمان از امکانات پیشرفته‌تر برخوردار می‌شوند.

در پایان

ریستارت‌کردن و راه‌اندازی مجدد لپ‌تاپ می‌تواند به افزایش طول عمر باتری کمک کند. پیشنهاد می‌کنیم که این عمل را در بازه‌های زمانی طولانی به کار گیری سیستم انجام دهید؛ چراکه تمامی پروسه‌ها و برنامه‌های استفاده‌نشده در طولانی‌مدت، اما در حال به کار گیری منابع سیستم را می‌بندد. افزون‌براین، می‌توانید وقتی که از وای‌فای یا بلوتوث استفاده نمی‌نمایید، حالت هواپیما را از مسیر System > Network & internet فعال نمایید.

منبع : wired